Over de Kennisbank

De Bio-based en Circular Economy, vervult een belangrijke rol in de duurzame ontwikkelingen en biedt nieuwe kansen voor het bedrijfsleven. Via deze kennisbank kunt u kennis opdoen én delen. Samen versterken we zo de bio-based en circulaire economie.

Bij de producten vindt u informatie over de samenstelling, de beschikbaarheid en toepassingsmogelijkheden van bouwmaterialen. Dit kunnen bio-based materialen zijn. Maar ook materialen van een natuurlijke oorsprong of die herbruikbaar zijn en daarbij  niet of weinig milieubelastend zijn. Hetzelfde geldt voor de producten en bouwconcepten.

Voeg informatie toe aan de Kennisbank Biobased Bouwen

De  kennisbank bio-based bouwen wordt veel gebruikt door opdrachtgevers, architecten, aannemers, bouwvakkers, klussers en studenten. Bouw ook mee aan de bio-based en circulaire economie en voeg uw project- of productbeschrijvingen toe aan deze kennisbank. Er is ook een pagina voor bouwmarkten met een uitgebreid assortiment aan biobased en circulaire materialen.

Nieuwe pagina’s en informatie voor promotie worden geplaatst tegen kostprijs. Variërend van € 25,- voor een nieuwsbericht tot € 200,- ex btw voor een productpagina. Kijk op meedoen of vul het contactformulier in voor meer informatie.

Ook voor ‘groene’ circulaire bouwconcepten, materialen en bouwmarkten

Wilt u weten welke definities wij hanteren voor bio-based en ‘groene’ circulaire producten?   Lees meer ….

Het bijhouden en coördineren van deze Kennisbank wordt gedaan door Stichting Agrodome. De inhoud wordt door Centre of Expertise Bio-Based Economy (Avans/HZ), Wageningen Universiteit-FBR, ICDuBo Rotterdam en Stichting Agrodome geredigeerd. Opmerkingen en vragen over de informatie kunt u sturen naar Stichting Agrodome via het contactformulier.

Geschiedenis

Deze kennisbank is opgezet met ruim 40 partijen uit de bouwsector. Deze producenten, architecten, adviseurs en kennisinstellingen delen hun kennis rond kansrijke mogelijkheden van bio-based bouwen.  Samen met de ministeries van Binnenlandse Zaken (Wonen en Rijksdienst), Economische Zaken, en Infrastructuur en Milieu werkten zij allemaal mee aan de green deal bio-based bouwen (afgerond sinds maart 2016).  green deal bio-based bouwen.Externe link

Bouwboulevard voorloper van deze kennisbank

In 2013 is deze eerste online tentoonstelling voor bio-based bouwen en duurzaam bouwen tot stand gekomen. Dit was mogelijk met een gift van het Peter Okkenfonds en in het kader van het Europese Interregproject CAP’EM. De Bouwboulevard is een voorloper van de Kennisbank Bio-based Bouwen. Lees meer over het Peter Okken en het CAP’EM-project.Externe link

Partners in de ontwikkeling van deze kennisbank

logo Agrodome advies en Ontwikkeling
logo WUR
logo IcDubo
logo nbsp