Over de Kennisbank

De Biobased en Circular Economy, vervullen een belangrijke rol in de duurzame ontwikkelingen van Nederland en biedt nieuwe kansen voor het bedrijfsleven. Via deze kennisbank kunt u kennis opdoen én delen. Samen versterken we zo de bio-based en circulaire economie.

Bij de producten vindt u informatie over de samenstelling, de beschikbaarheid en toepassingsmogelijkheden van bouwmaterialen. Dit kunnen bio-based materialen zijn. Maar ook materialen van een natuurlijke oorsprong die niet of weinig milieubelastend zijn. Hetzelfde geldt voor de producten en bouwconcepten.

Voeg informatie toe aan de Kennisbank Biobased Bouwen

De  kennisbank bio-based bouwen door veel gebruikt door opdrachtgevers, architecten en studenten. Bouw ook mee aan de bio-based en circulaire economie en voeg uw project- of productbeschrijvingen toe aan deze kennisbank.

Nieuwe pagina’s en informatie voor promotie worden geplaatst tegen kostprijs. Variërend van € 25,- voor een nieuwsbericht tot € 200,- ex BTW voor een productpagina (prijspeil 2019). Vul het contactformulier in voor meer informatie.

Sinds 2019 worden ook ‘groene’ circulaire bouwconcepten en materialen toegevoegd.

Wilt u weten welke definities wij hanteren voor bio-based en ‘groene’ circulaire producten?   Lees meer ….

Het bijhouden en coördineren van deze Kennisbank wordt gedaan door Stichting Agrodome. De inhoud wordt door Centre of Expertise Bio-Based Economy (Avans/HZ), Wageningen Universiteit, ICdubo Rotterdam en Stichting Agrodome geredigeerd. Opmerkingen en vragen over de informatie kunt u sturen naar Stichting Agrodome via het contactformulier.

Geschiedenis

Deze kennisbank is opgezet met ruim 30 partijen uit de bouwsector. Deze producenten, architecten, adviseurs en kennisinstellingen delen hun kennis rond kansrijke mogelijkheden van biobased bouwen.  Samen met en de ministeries van Binnenlandse Zaken (Wonen en Rijksdienst), Economische Zaken, en Infrastructuur en Milieu werkten zij allemaal mee aan de green deal bio-based bouwen (afgerond sinds maart 2016).  green deal bio-based bouwen .Externe link

Partners

logo Agrodome advies en Ontwikkeling

Hallo daar!