Circulair project met een nieuwe bestemming voor zieke essen

Een circulaire invulling voor entreehal Rova in Zwolle

logo wederzijds

Rova te Zwolle is een publieke dienstverlener op de terreinen: grondstoffen, afval en openbare ruimte.

Rova heeft Studio Wederzijds gevraagd om een circulaire invulling te geven aan de entreehal van het hoofdkantoor in Zwolle.

Een nieuwe bestemming voor zieke essen

De invulling door Studio Wederzijds is bijzonder omdat er op dit moment ook een project loopt om het hout van zieke essen bomen in Zwolle een nieuwe bestemming te geven.

In samenwerking met de social enterprise Binthout [icon icon=icon-external-link]   is de uitvoering van het interieur tot stand gekomen.

Project De Rova genomineerd voor Duurzaam Bouwen Award

Dit project is voorgedragen voor een Duurzaam Bouwen Award [icon icon=icon-external-link  ].[columns] [span3]

 

informatie over 'Nieuw leven voor zieke bomen'

[/span3][span3]

Overzicht hal

[/span3][span3]

Presentatie: circulair gebruik van grondstoffen

[/span3][span3]de hal in 'kikker' perspectief

[/span3][/columns]

Een paar weetjes

  • bestaande balie omtimmerd met Zwols essenhout en front voorzien van gerecycled PET vilt.
  • overige interieurelementen gemaakt van massief Zwols essenhout (m.u.v. gefineerde FSC essen wand).
  • karpet is gemaakt van Econyl (gerecycled garen)
  • wandlampen en signing op de communicatiewand zijn gelazerd uit Zwols essenhout.
  • verlichting betaal uit LED- spots en lijn verlichting.
  • hergebruikte stoelen gestoffeerd met restanten meubelstof door social enterprise Joustra stoelverzorgers [icon icon=icon-external-link ] 

De ROVAlogo de ROVA

ROVA is gevestigd aan de rand van het industrieterrein De Hessenpoort te Zwolle. Het is de locatie voor enerzijds het hoofdkantoor en vestigingskantoor van de ROVA en anderzijds de complete vuilverwerking van gemeente Zwolle en Twenterand.

Over de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards

De Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards is een initiatief van de stichting DBA, waarin abcnova, W/E adviseurs, FSC Nederland en Duurzaam Gebouwd hun krachten hebben gebundeld. De stichting heeft als doel verduurzaming van de gebouwde omgeving te stimuleren.

Studio Wederzijds

Caroline Molenaar en Hans van der Kraan zijn de drijvende krachten achter Studio Wederzijds [icon icon=icon-external-link  ].  Vanuit het gedachtengoed van Weder bedenken zij interieurconcepten die passen binnen een duurzame samenleving en een circulaire economie.