Webinar ‘De toekomst van bouwen’

Heeft u op 12 mei het webinar van SBRCURnet gemist?

Geen nood. U kunt nog alles over het webinar nog nalezen en het webinar volgen via deze link.

 

D-SBRCURNET

Bouwen met biobased materialen – van ontwerp tot uitvoering

De interesse in biobased bouwen neemt een vlucht. De mogelijkheden ervan vinden goede aansluiting bij de uitgangspunten van de circulaire economie. Bouwen met biobased materialen betekent dat u afwijkt van traditionele oplossingen, en van het gebruik van fossiele grondstoffen. Biobased materialen bezitten unieke materiaaleigenschappen. Om deze optimaal te kunnen inzetten, is specifieke kennis van dampopen en luchtdichte detaillering nodig. Kwaliteitsborging in de uitvoering is daarin essentieel.

U krijgt in dit gratis webinar een uitgebreide introductie over de mogelijkheden van biobased bouwen. Praktijksprekers Patrick Schreven en Rens Borgers vertellen vanuit hun ervaring in de bouwpraktijk wat de toepassing van biobased materialen betekent voor de werkvoorbereiding en de uitvoering van een bouwwerk. Beiden streven naar duurzame en gezonde gebouwen voor iedereen. Het gebruik van hernieuwbare bouwmaterialen, zonder verspilling en op een afvalvrije bouwplaats, staat daarin centraal.

De sprekers hebben ervaringen in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten, maar werken met andere materialen. Tijdens dit webinar vertellen zij met welke stappen u rekening moet houden bij de toepassing van biobased bouwmaterialen. De volgende onderwerpen komen hierbij aan bod:

» verscheidenheid aan materialen en oplossingen

» aandachtspunten voor architect en werkvoorbereider

» dampopen en luchtdicht bouwen

» aandachtspunten op de bouwplaats

Over de sprekers

Patrick Schreven is directeur van ORGA Bouw; een bouwbedrijf dat MVO en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. In 2013 richtte hij samen met architect Daan Bruggink ORGA Bouw op. De uitgangspunten? Kwaliteit, lean, een persoonlijke benadering en bouwen met respect voor de natuur. Met ORGA Bouw wil Patrick aantonen dat bouwen met natuurlijke materialen, op een eerlijke manier en in co-creatie met architect en opdrachtgever, betaalbaar is en toekomst heeft.

Rens Borgers is directeur-eigenaar van EcobouwSalland. Als gecertificeerde stro- en kalkhennepbouwer begeleidt hij ecologische bouwprojecten. Daarnaast verzorgt hij workshops op het gebied van bouwbiologie, waarbij de relatie tussen architectuur, mens en milieu centraal staat. Rens Borgers is tevens oprichter en bestuurslid van de Vereniging Kalkhennep Nederland.

Datum:
12-05-2016
Organisatie:
SBRCURnet
Te verkrijgen bij:
https://ssl.webinar.nl/sbrcurnet/#!/sbrcurnet/20160512_1