Wat zijn de voordelen van biobased isolatie?

🌿
Enkele redenen waarom biobased isolatie de beste keuze is voor elke woning en elke werkplek.

Bron: Groene bouwmaterialen-LinkedIn


🏡 Beter warmtebeheer
Biobased isolatiematerialen hebben een uitstekende warmteopslagcapaciteit, waardoor ze niet alleen in de winter warmte vasthouden, maar ook in de zomer je huis koel houden. Dit maakt je woning comfortabeler en energiezuiniger, wat vooral belangrijk is in een tijd waarin hittegolven steeds vaker voorkomen.

🛠Gemakkelijke verwerking
In tegenstelling tot materialen als glas- en steenwol, die irritaties kunnen veroorzaken bij de verwerking, zijn biobased isolatiematerialen eenvoudig te installeren en vereisen ze geen speciale veiligheidsmaatregelen.

🌱 Gezond binnenklimaat
Natuurlijke isolatiematerialen bevatten geen schadelijke stoffen en hebben uitstekende vochtregulerende eigenschappen. Dit resulteert in een gezonder binnenklimaat, vrij van irritaties aan de luchtwegen die veroorzaakt kunnen worden door minerale of synthetische isolatiematerialen.

🌍Biobased én Circulair
Het productieproces van biobased isolatiematerialen verbruikt minder energie en produceert minder CO2-uitstoot dan dat van synthetische en minerale isolatiematerialen. Bovendien zijn biobased materialen vaak herbruikbaar en volledig biologisch afbreekbaar, waardoor ze zowel circulair als biobased zijn.

💨 Opslaan van CO2
Biobased materialen dragen bij aan het bereiken van de nationale CO2-doelen omdat ze tijdens hun groei CO2 opnemen. Dit draagt indirect bij aan het verminderen van broeikasgassen in de atmosfeer, wat essentieel is in de strijd tegen klimaatverandering. De hoofddoelstelling van het Klimaatakkoord is om tegen 2030 een CO2-reductie van 49% te behalen.

Kies voor biobased isolatie voor een prettigere verwerking en creëer gebouwen met een super comfortabel binnenklimaat. Het is niet alleen beter voor jezelf, maar ook voor onze planeet en toekomstige generaties! 💚

12 biobased isolatiematerialen, van houtvezels en andere oorsprong. met verschillende eigenschappen.