Gids over bouwen met hernieuwbare materialen

Tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven is een gids gepubliceerd voor ontwerpers en bouwers van gebouwen en kunstwerken die kennis over en toepassing van Snel Hernieuwbare Materialen (SHM) nastreven.

Maar liefst 26 Avans studenten en 21 externe partners werkten aan de totstandkoming van de gids, die tot in details behandelt hoe dak-wand-vloerpakketten zijn samen te stellen uit biobased bouwmaterialen, met bijbehorende infobladen voor bestekteksten.

CO2-reductiedoelen in Nederland alleen kunnen worden gehaald als de bouw meer gebruik gaat maken van SHM. “Deze gids is één van de puzzelstukjes voor implementatie van SHM in de bouwwereld en daarmee de transitie naar een fossielvrije industrie”, stelde de Eindhovense wethouder Rik Thijs die vorige week het eerste exemplaar in ontvangst nam van projectleider Gie Steenput.

Gie is architect en onderzoeker aan het lectoraat Biobased Bouwen van het Centre of Expertise Biobased Economy. “In onze minor CO2-negatief ontwerpen leren we onze studenten radicaal anders te denken in plaats van voort te borduren op het bestaande”, zegt hij.

Lees meer op de website van CoE BBE. De gids is online beschikbaar via onderstaande link.

Organisatie:
CoeBBE