Biocoating onderzoek van Saxion wint internationale research award

Stephanie Rensink en Michael Sailer, onderzoekers van het lectoraat Innovatieve Technologie in de Bouw onder leiding van Mieke Oostra hebben een internationale research award gewonnen op het jaarlijkse IRG congres met hun poster over hun onderzoek naar de biocoating. Dit onderzoek wordt vanuit Tech For Future, Centre of Expertise HTSM Oost, ondersteund.

De International Research Group on Wood Protection (IRG) is een wereldwijde organisatie voor de verspreiding van wetenschappelijke informatie over houtbescherming. Elk jaar vind er een IRG conferentie plaats. Dit jaar vond de 47e IRG conferentie plaats van 15 t/m 19 mei 2016 in Lissabon.

Bij deze conferentie worden er verschillende soorten awards uitgereikt. Eén van de awards is de Richard J. Ziobro Award (RZA), dit is een award voor de beste wetenschappelijke poster presentatie, gesponsord door Kopper Performance Chemicals. Deze award is ingesteld ter nagedachtenis aan Rich Ziobro, een gerespecteerd wetenschapper op het gebied van houtbescherming.

Kijk voor meer informatie over het TFF onderzoek met de bedrijven ReggeHout en Xylotrade op de site van Saxion.