Artikelen

Aanpassingen milieuprestatie-eisen voor woningen en kantoren

logo DGBCOm welke aanpassingen gaat het?

De overheid wil de milieuprestatie-eisen voor woningen en kantoren aanscherpen en een milieuprestatie-eis introduceren voor andere gebouwtypen. Daarnaast wordt de bepalingsmethode voor de MilieuPrestatie Gebouwen (MPG) herzien door een nieuwe weegset in te voeren. Het doel is de verduurzaming in de bouwsector te versnellen.

DGBC en partners plaatsen zij een paar belangrijke kanttekeningen.

Lees meer

Isoleren met houtvezel en cellulose

Blog van NarrativA, oorspronkelijk gepost op 4 december 2023logo NarrativA

Natuurlijke materialen zorgen voor een gezonde en duurzame leefomgeving voor mens en milieu

In onze projecten maken wij zo veel mogelijk gebruik van ecologische isolatiematerialen. NarrativA is er van overtuigd dat natuurlijke materialen zorgen voor een gezonde en duurzame leefomgeving voor mens en milieu. Twee veelgebruikte isolatiematerialen in onze ontwerpen zijn houtvezel en cellulose. In deze blogpost vertellen wij graag meer over deze materialen, maar dat doen wij niet alleen. Andere professionals in de bouwsector delen namelijk graag hun kennis.

Lees meer

Programma Possible Landscapes Regeneratieve stad & Infra gelanceerd

Ga naar biobased creationsHet programma “Possible Landscapes Regeneratieve stad en infra” is een tweejarig programma dat onlangs is gelanceerd door Biobased Creations.

Stad en infra worden natuur

Het hoofddoel van dit programma is het verkennen van natuurinclusief bouwen met biobased materialen en het transformeren van gebouwen en infrastructuur in nieuwe natuurlijke elementen die waarde toevoegen aan stedelijke omgevingen. Lees meer

Gids voor biobased isoleren

omslag van de Gids biobased isolerenIsoleren met biobased materialen kan gewoon. Er is al genoeg beschikbaar bij de ecologische bouwmarkten.

Isoleren is zo belangrijk, doe het in één keer goed!

Biobased isoleren biedt ‘s winters en zomers veel comfort, is gezond en heeft een positieve impact op het klimaat. Goed voor iedereen. De Gids Biobased isoleren helpt u door de bomen het bos te zien en is boordevol inspiratie: met ervaringen van huiseigenaren, woningcorporaties, aannemers en biobased experts tot subsidies en geld.

Lees meer

Inspiratieboek biobased en natuurinclusief bouwen

Ja! Biobased en circulair bouwen kan! afbeelding van het inspiratieboek

Onze leef-en woonomgeving, woningen en gebouwen willen we zoveel biobased en circulair ontwerpen, bouwen en bewonen. Daarom is het College van Rijksadviseurs het programma een nieuwe bouwcultuur gestart.

Het Inspiratieboek biobased en natuurinclusief bouwen biedt een overzicht van materialen, leveranciers en voorbeelden.

Van het produceren van circulaire grondstoffen tot het toepassen bij bouwprojecten.

Meer weten? www.collegevanrijksadviseurs.nl