23
mei
13:00 - 17:00

Biobased Ontwerpen & Bouwen

Hoe ontwerp & bouw je een écht biobased gebouw? Om verschillende reden is er steeds meer interesse in de mogelijkheden om met biobased materialen te bouwen. Dit komt omdat de bouwwereld aan het veranderen is. Van een bedrijfstak die gebaseerd is op een lineaire benadering met fossiele grondstoffen en veel afval, in een moderne bedrijfstak die uitgaat van biobased oplossingen in een circulaire aanpak. De noodzaak om dit te doen is ingegeven door het wereldwijde besef dat de veranderingen van het leefklimaat de huidige maatschappij bedreigen. Hiervoor zijn bijvoorbeeld klimaatafspraken in 2015 in Parijs gemaakt.
Lees meer.
2
jun
11:00 - 15:00

Inspiratiemarkt duurzaam (ver)bouwen in Nijmegen

Locatie: ‘De Oude School’, Nijmegen

Om inwoners van Nijmegen en omstreken te inspireren tot het200
Lees meer.
12
jun
00:00

15th Conference of the European Industrial Hemp Association (EIHA)

Specialists from all over the world will meet in order to exchange information regarding the latest developments in hemp applications for fibres, shivs, seeds and oil as well as cannabinoids. Applications are biocomposites in automotive and construction, textiles, food, food supplementsand pharmaceuticals. We are expecting 350 international participants from more than 40 countries – we are looking forward to the biggest event on industrial hemp ever!
Lees meer.
14
jun
09:00 - 18:00

Symposium ‘Biobased performance materials in the circular economy’

Locatie: Orion, Wageningen Campus, Wageningen

Join the Biobased Performance Materials community at the 7th BPM symposium, this year on Wageningen Campus, the Netherlands, on June 14th, 2018. This edition focuses on the topic ‘Biobased performance materials in the circular economy’.
Lees meer.
14
jun
14:00 - 18:00

Seminar Biobased bouwen

Locatie: Greenworks Academy, Apeldoorn

"Bouwen met natuurlijke materialen" Het gebrek aan grondstoffen wordt in de nabije toekomst een grote uitdaging. Biobased bouwen biedt een oplossing. Daarbij worden op verantwoorde wijze grondstoffen uit hergroeibare bronnen gebruikt, zodat deze materialen beschikbaar blijven en bijdragen aan een hoogwaardige, comfortabele en gezonde leefomgeving.
Lees meer.
16
jun
11:45 - 15:45

Excursie Kalkhennep “Lage milieubelasting en gezond binnenklimaat”

In Wilp is een kalkhennepwoning mét werkplek in aanbouw. Het gebouw is ontworpen met een lage milieubelasting en een gezond binnenklimaat. De plannen zijn tot stand gekomen door de kennis van experts op verschillend gebied te bundelen. Naast in het werk gestorte kalkhennep worden er meerdere natuurlijke materialen ingezet. Het energieconcept is op een innovatieve manier opgesteld. Ook bijzonder zijn de toepassing van Feng Shui principes. 
Lees meer.
20
jun
00:00

Biobased Coatings Conference 2018

ACI’s Biobased Coatings Conference 2018 will bring together senior executives and experts from the coatings industry, policy makers, consultants, technology innovators and leading market analysts to discuss the latest challenges and developments within the industry.
Lees meer.