16
apr
11:00 - 12:00

Webinar 'Bio-based bouwmaterialen versnellen'

We hebben een gezamenlijk doel; het vergroenen van de bouw en infra sector. Natuurvezels als grondstof kunnen hierin key zijn. Wilt u onderdeel zijn van de oplossing en niet van het probleem? Dan nodigen wij u uit voor het Webinar “Biobased bouwmaterialen versnellen” (i.p.v. de parallelsessie Natural Fibertastics 2020)
Lees meer.
23
jun
00:00

Material district verplaatst naar juni

Locatie: Ahoy, Rotterdam

Hét toonaangevende materiaalinnovatie-evenement voor R&D- en designprofessionals MaterialDistrict Rotterdam (voorheen Material Xperience) is het enige jaarlijkse evenement in Nederland dat materiaalfabrikanten en voorschrijvers van materialen uit alle sectoren van de ruimtelijke vormgeving (interieur, architectuur, tuin & landschap, leisure, meubel- & interieurbouw, en tentoonstelling, stage & decor) bij elkaar brengt.
Lees meer.
24
jun
00:00

Natureplus online conferentie met als thema “reduce, reuse, recycle – Zukunft Baustoffe”

Locatie: Heinrich Böll Stiftung, Berlin

Het grondstofverbruik in de bouwsector in Duitsland (en Europa) is niet duurzaam en niet toekomstbestendig: 54 procent van het totale afvalvolume bestaat uit bouw- en sloopmaterialen, maar liefst 50 procent van de in Duitsland gewonnen grondstoffen zijn bouwmineralen. Welke bijdrage kunnen bouwmaterialen leveren? Welke eisen moeten tegenwoordig aan bouwmaterialen worden gesteld zodat ze bijdragen aan afvalpreventie, hergebruik en recycling?
Lees meer.
6
jul
00:00

Nederland goed vertegenwoordigd tijdens de European Biomass Conference & Exhibition juli 2020

Locatie: Marseille Chanot, Marseille

De Nederlandse Ambassade in Parijs en RVO organiseren een Netherlands Lounge tijdens het grote evenement: European Biomass Conference & Exhibition 2020 van 27 t/m 30 april in Marseille. : Mogelijkheid voor het presenteren van bio-based producten en opdoen van contacten in Frankrijk op 28 april
Lees meer.
30
sep
00:00

Call for abstracts 4th International Conference on Bio-Based Building Materials (ICBBM2021)

If you or you're organisation wants to contribute as a speaker on this Conference please contact the organization or submit an abstract for the Conference on 16th to 18th June 2021 (Barcelona, Spain).
Lees meer.
28
okt
10:00 - 18:00

Building Holland: building the future together naar eind oktober

Locatie: RAI Amsterdam, Amsterdam

Op Building Holland staan duurzaamheid en samenwerking centraal binnen de bouw- vastgoed- en installatiesector. Maak kennis met de nieuwste innovaties en koplopers op het gebied van duurzaamheid en digitalisering. De hoofdthema’s op Building Holland 2020 zijn: Circulariteit, Energietransitie, Slim & Gezond en Pitch & Connect.
Lees meer.